Make your own free website on Tripod.com

Kinderzorgen

Home

Oktober 03

5 oktober
 
Ik had beloofd het up to date te houden maar ik moet zeggen dat het na de vakantie niet meer was gelukt. Het ging ff niet zo lekker met Wesley en ik vond het moeilijk om het allemaal op schrift te krijgen. Vooral omdat ik van de groep allemaal maar losse flarden te horen kreeg waar ik in principe maar weinig mee kon. Ook zit ik nog steeds op een gesprek met buro jeugdzorg te wachten maar die krijg ik steeds maar niet te pakken. Er zijn een paar dingen die ik eerst met haar wil bespreken voor ik het op de site kan zetten anders is het meer speculeren. Dus nog even geduld hierover.
Wat ik wel kan vertellen is dat ik gisteren een heel goed en open gesprek met Wesley heb gehad. Over zijn problemen op school en zijn gevoelens. Dit kwam na aanleiding van een conflict op school, waarna hij een boek had vernield door er in te krassen en een pen had gebroken, ook weer door woede. Hij had zelfs een stoel naar de meester willen gooien. De leiding van de groep belde mij die dag of ik er dit weekend met Wesley overwilde praten hoe dit nu was gekomen. Maar vooral om het punt aan te snijden: dat hij zich ongelukkig voelde en niet lekker in zijn vel zat. Dit was het enige wat hij op de groep onder woorden kon brengen als excuus voor zijn gedrag.
Ik ben blij en opgelucht dat hij het gisteren wel tegen mij wilde vertellen want ik was natuurlijk ook wel ff geschrokken van zijn gedrag. Nu ik zijn kant van het verhaal heb gehoord begrijp ik zijn gedrag ook veel beter. Ik heb een verslagje geschreven van het gesprek, en aan Wesley straks meegegeven. Zodat hij het aan zijn mentor kan geven. Ik ga het niet helemaal opschrijven in het dagboek maar ik heb het verslagje in het forum gezet. Dus dat alleen de trouwe bezoekers erbij kunnen. Nou dit was het wel weer voor vandaag. Ik hoop dat het nu allemaal weer beter gaat lopen. Zeker voor Wesley. En met de problemen die er waren voorgevallen op school...ga ik zeker voor hem aan de slag. Want tussen u en mij gesproken...vind ik zijn woede best terecht.
En wat zijn gevoelens betreft...dat hij down is de laatste tijd. Daar ga ik ZEKER mee aan de slag. Want ik vrees dat dit veel door de medicijnen komt.

Za 11 okt.

 

Vandaag heb ik gezellig in de stad halloween spulletjes gehaald, om het kratje in de tuin mee aan te kleden.  Ik ben er natuurlijk bij thuiskomst meteen mee aan de slag gegaan. En als het lukt, zal ik de foto er straks ook bij zetten. Hoe het geworden is.

Ik denk dat de kinderen dit heel leuk zullen vinden als ze thuiskomen. Morgen komt de jongste terug van zijn vader en Wesley vrijdag weer.

Volgende week blijft hij meteen een week thuis. Het gaat een drukke week worden dus zal er zat te lezen zijn. Eerst is Wesley zo. 19 okt jarig. Wordt hij 13 jaar alweer. In die week mag hij van mij met de buurjongen voor het eerst zonder mij naar de film. Dus ook alleen naar de stad fietsen. Doodeng vind ik het. Maar ja, ik moet hem natuurlijk ook een keertje een stukje verantwoordelijkheid en vertrouwen geven. Dus ben benieuwd hoe dit zal gaan. Wesley wil graag voor zijn verjaardag een gameboy color. Dus gaat hij aan iedereen geld vragen dat snap je wel. Maar wat vertelde hij nu vorige week tegen mij? Hij zei: Mam als ik iemand weet van wie ik de gameboy 2e hands kan kopen, mag dat dan van jou? Natuurlijk! Zeg ik.Ik was allang blij dat hij er verstandig over nagedacht had hoe hij zijn verjaardagscenten kon verspreiden zodat hij ook nog spellen kon kopen. Dus heb ik met de mentor van Wesley een afspraak dat zij de ouders van dat kind zal benaderen en ik dan het geld zou geven. Als alles goed was tenminste. Vandaag heb ik met iemand van de groep contact hierover gehad, maar die wist nog niets te vertellen. De mentor is er woensdag pas weer, dus ik vrees dat het toch een nieuwe moet gaan worden. Want het zou anders wel heel kort dag worden om zoiets te regelen. En je snapt wel dat Wesley niet nog eens 2 weken wil wachten op zijn gameboy.

O.k. Dit is het even voor vandaag en als ik meer weet laat ik het weten.

voortuinokt03.jpg

za. 18 oktober
 
Eventjes een klein berichtje van mij.
Gisteren heeft Wesley een fijne avond gehad. Er waren nog vrienden van mij op visite gekomen met de kinderen. Alvast voor Wesleys verjaardag, dus dat was meteen met zijn neus in de boter dat snap je wel. GEBAK!
Ze hebben heerlijk boven met de playstation zitten spelen die schatten.
Vandaag zijn we eerst naar het voetballen geweest van zijn broertje.
En daarna ook weer naar een verjaardag geweest van een vriendin van mij.
Je snapt het al....weer taart en chips.
Maar nu.........voel je hem.........?
Hij is zo misselijk als iets. Arm kind. Ik heb me zitten afvragen of het wel van het snoepen komt, want zoveel heeft hij niet op. Het kan ook een vrius zijn (Wesley is er bang voor dat het dit is) maar ik wil niet meteen van het ergste uitgaan. Ik gok op alle spanningen en zenuwen. In ieder geval is het erg sneu voor hem natuurlijk. Maar hij is nu toch al ruim 2 uur niet meer zijn bed uit geweest om te spugen. Dus ik zit hier een beetje duimen te draaien en hoop maar dat het goed gaat morgen.
 

vr. 24 oktober
 

Hallo ik ben Wesley en schrijf nu een keer zelf.

 

Zondag: ik heb veel geld gekregen voor mijn verjaardag,genoeg voor de gameboy en de rest.

Maandag: ik heb de gameboy gekocht en heb de rest van de dag zitten te gameboyen en de buurjongen geholpen met folders

Rondbrengen. Was wel leuk die dag.

Dinsdag  en woensdag: Niet veel gedaan want mamma was ziek. Weer  met de gameboy gespeeld en met de buurjongen.

Donderdag: Toen ben ik s middags met de buurjongen naar de bioscoop gegaan. Dat mocht nog voor mijn verjaardag. Ik ben alleen met hem op de fiets geweest.naar de film: lizzie mcguire movie was wel leuk.

Vandaag ga ik terug naar de groep, maar we gaan eerst nog even schoenen kopen voor mij.

In de sneeuw want het sneeuwt nu.

 

De groetjes van Wesley.