Make your own free website on Tripod.com

Kinderzorgen

Home

Uithuis plaatsing

dig1pix.gif

 
Herlaarhof:
 
Eigenlijk ging het hier nog niet zo om de eigenlijke uithuis plaatsing, maar omdat het om een interne opname ging plaats ik het toch maar hier.
Dit gaat over de periode: juli 2000 t/m januari 2001.
De grote reden waarom hij wr terug moest was, omdat tijdens het aanmelden bij de Stichting Fredrop veel vragen kwamen over de diagnose en of reguliere orthopedagogische hulp toereikend zou zijn voor Wesley.
Er is in deze periode ook meteen gekeken of de medicatie aangepast moest worden. Nu gingen ze i.p.v. Dipiperon de Risperdal voorschrijven.
De plaatsing verliep rustig en goed, natuurlijk hielp het ons dat hij er heel bekend was. Want hij was er al twee keer eerder geweest. Eigenlijk was hij best blij dat hij weer terug kon. Volgens mij omdat er thuis een hele nare periode achter de rug was. Want mijn ex en ik waren net in april dat jaar uit elkaar gegaan. Totale verwarring dus met alle gevoelens, zowel bij Wesley als bij mezelf en niet te vergeten zijn andere broertje. Wesley dacht zelfs dat het zijn schuld was. Maar daar heb ik hem wel van weten te overtuigen dat dat niet zo was gelukkig. Maar goed..De weekenden en de vakanties kwam hij thuis en we bloeiden samen weer wat op. Hij kon echt de clown uithangen om zijn broertje en mij aan het lachen te krijgen. Ook probeerde hij hier leuke grapjes te vertellen..alleen sloeg hij hier toch vaak de plank mis. haha

dig2pix.gif

 
Hier zit hij nu vanaf januari 2001. Aanvankelijk zou hij hier niet langer zijn dan twee jaar. Maar vanwege nieuwe medicatie ed. blijft hij nu wat langer.
Gelukkig heeft hij het hier ook weer erg goed naar zijn zin. Natuurlijk komt hij wel graag thuis. En mist hij ons ook vaak (en wij hem), maar toch is hij weer blij als hij weer naar de andere kinderen kan op de groep. Ik hoor hem zovaak zeggen "het is jammer dat ik weer moet gaan, maar ik ben blij dat ik mijn vrienden weer kan zien. Hier heb ik geen vrienden en die zijn ook belangrijk h mama". Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat hij zich in alle twee de werelden (want zo noem ik het maar) zo goed thuis voelt. Vreselijk vind ik het als hij met natte ogen weggaat. Laat hem maar lekker naar zijn vrienden verlangen.
Op het moment gaat het wel weer goed met Wesley op de groep. Sinds vorig jaar reageerde hij helemaal niet zo goed meer op de Ritalin en gingen ze twijfelen of hij daar nog wel kon blijven. Ik bleef hopen dat het een terugval zou zijn, omdat mijn vader daarvoor pas was overleden. Maar nee ik moest toegeven dat er geen verbetering meer te behalen was. Dus...moest hij wr opnieuw voor 3 maanden naar Herlaarhof toe. (zucht)
Daar gaven ze advies om i.p.v de Ritalin, nu Dixarit te geven. In eerste instantie was ik er erg op tegen omdat het wisselwerking met elkaar geeft. Maar er moest nu eenmaal iets gebeuren (al ging dat niet zonder slag of stoot) en heb ik toestemming gegeven. Hoewel dat later gebeurde, want ik had intussen nog een psychiater om advies gevraagd.
Hij gaat dus gelukkig nu weer met sprongen vooruit op school. En ook zijn gedrag is erg positief te noemen. Nu maar hopen dat het zo kan blijven gaan..want ik besef goed dat hij ook nog moet gaan puberen.
 
 

 
Als je ergens op wilt reageren
kan dat via het forum.

forumbutton.gif

buttons55next.jpg

Naar het Dagboek

dagboeklezen.gif