Make your own free website on Tripod.com

Kinderzorgen

Home

Mijn ervaring met medicijnen

dig4pix.gif

Passieval:
 
Ik begon met zijn 4e te expirimenteren, want er moest echt iets gebeuren.
Omdat hij nog zo jong was, liet ik me informeren over een homeopatisch middel.
Passieval leek me echt iets voor ons. Een hele poos heeft het voor meer rust gezorgd voor ons. Maar natuurlijk zoals alle goede dingen in het leven, stopte dit ergens. Wesley groeide door en de terugval was toen sterker als het medicijn.
Bijwerkingen:
Hier heb ik nooit enige bijwerkingen van gemerkt.
 

 
Tot het begin van dit jaar heeft hij dit geslikt. Persoonlijk vond ik het een prettig medicijn. Alleen al de gedachte dat het na vier uur uit het bloed ging, was op de een of andere manier een geruststelling voor mij. Natuurlijk zaten er ook weer nadelen aan. Wesley kreeg bijvoorbeeld de ene naar de andere tic. En het laatste jaar moest hij er met meerdere tegelijk worstelen. Meest voorkomende tics waren: neus snuiven (doet hij nu nog), langs de muren schuren met de kleding, kuchen en dwangmatig vanalles verzamelen.
Bijwerkingen:
Angst, droge mond, verminderde groei, soms hoofdpijn, rusteloos zijn, en slecht inslapen.

 

Dit had nogal een heftige reactie op Wesley vond ik. Het inslapen ging wel beter. Maar hij begon heel wit te zien op den duur, bijna doorschijnend. En hij was echt zichzelf niet meer. Tè rustig...wilde niet meer spelen alleen nog maar tv kijken en hangen als hij thuis was. Ik was hier niet gelukkig mee, ben toen naar de arts gegaan om te kijken of er een ander altenatief was. Mijn zoon moest geen zombie worden want zo voelde het toen.
Bijwerkingen:
zie omschrijving

Dit werkte al veel prettiger dan de dipiperon. Hij bloeide weer wat op en kreeg weer interesse in spelen ed. Nog een groot verschil was zijn eetlust. Hij had geen rem meer wat eten betrof. In het begin heeft hij zich een paar keer ziek gegeten. Hij haalde met een spurt zijn groei achterstand in van de ritalin. Er zijn toen duidelijke afspraken gekomen omtrent het eetgedrag.  Op het moment slikt Wesley dit nog samen met dixarit.
Bijwerkingen:
In het begin had hij last van duizeligheid, voelde niet zef aan wanneer hij "vol" zat.

Hier kan ik op het moment nog weinig van zeggen, omdat hij het nog niet zo lang gebruikt. De tics waar hij zoveel last van had, zijn nu wel minimaal geworden. Alleen het neus snuiven nog en sinds kort knakt hij met zijn vingers en voeten. Ik zie wel aan hem dat zijn gevoel weer erger wordt afgevlakt dat is erg jammer, want vreugde is ook een gevoel.  Ik heb dit vorige week besproken met de arts en er is afgesproken dat de dosering risperdal iets naar beneden kon.
Bijwerking:
Moeheid, Sufheid. De eerste weekenden dat Wesley thuis kwam viel hij op vrijdag om 19.00 al op de bank in slaap.

dig5pix.gif

 
Als je ergens op wilt reageren
kan dat via het forum.

forumbutton.gif

buttons55next.jpg

Naar het Dagboek

dagboeklezen.gif